FAALİYETLERİMİZ

TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIM VE KDP

17.06.2011 tarih ve 27967 sayılı resim gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği” hükümlerine istinaden, ekli listede kodlara belirtilen tehlikesiz atıklar için gerekli geri kazanım işlemleri uygulanmaktadır. Kesme, doğrama, presleme, soyma, kırma vb. işlemlere tabi tutulur.

Kentsel Dönüşüm ve İnşaat Yıkım İşlemleri

Kanunun amacı; 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerin üzerindeki yapıların yıktırılmasına veya onarılması kapsamında yapılan çalışmaları baz alır.

Firmamız yıkımına onay verilen alan ve bölgelerin anlaşmalar çerçevesinde gerekli makineleri yerleştirerek çevreye ve doğaya zarar vermeden yıkma işlemlerini gerçekleştirir. Bu hususta kentsel dönüşüm projesine dolaylı olarak katkıda sağlamış olur.

Plastik Atık Geri Kazanım

Tesise getirilen HURDA PLASTİKLER ve ticari ismi PLEKSİ olarak geçen atık ürünler kontrol edilir ve kantarda tartıldıktan sonra yıkım işlemi gerçekleşir. Burada kırma kesme, boyut küçültme işlemleri yapılarak kırma makinelerine gönderilir , sistemden çıkan çapak haldeki ürünler çuvallara ve paletlere yerleştirilerek sevkiyata hazır hale getirilir.

Tesisimizde tehlikesiz tüm metal türleri (demir-çelik, mangan) tehlikesiz metal talaşı, bakır, sarı, aluminyum, krom, nikel, naylon, plastik türleri, değerli madenler vb. ürünler alınıp ayrıştırılır.

 
 
DUMANLAR METAL GERİ DÖNÜŞÜM SAN.TİÇ.LTD.ŞTİ